top of page

Navigera den första träffen med en ny barnvakt

Updated: Jun 27

Barnvakt i Stockholm - Piipll

Den första träffen med en ny barnvakt kan vara lite nervös både för föräldrar och barn. Det är viktigt att säkerställa en smidig start för att alla ska känna sig bekväma och trygga. Här är några tips för att navigera den första träffen med en ny barnvakt och se till att det blir en positiv upplevelse för alla inblandade.


1. Träffas i förväg

Arrangera en träff innan själva barnvaktsuppdraget. Detta gör att ditt barn kan bli bekant med den nya barnvakten i en avslappnad miljö. Under denna tid kan du diskutera ditt barns rutiner, preferenser och eventuella specifika instruktioner med barnvakten.


2. Ge detaljerade instruktioner

På första träffen, ge barnvakten en detaljerad lista med instruktioner. Detta bör inkludera:

  • Nödkontakter: Ge telefonnummer till dig själv, en granne och eventuella nära släktingar.

  • Medicinsk information: Notera eventuella allergier eller mediciner ditt barn kan behöva.

  • Dagliga rutiner: Skissera ditt barns dagliga schema, inklusive måltider, tupplurar och lektid.

  • Husregler: Informera barnvakten om eventuella specifika husregler, såsom skärmtidsbegränsningar eller snackrestriktioner.


3. Husrundtur och säkerhet

Visa barnvakten runt i ditt hem och peka ut viktiga områden som:

  • Nödutgångar: Se till att barnvakten känner till alla utgångar i händelse av en nödsituation.

  • Första hjälpen-låda: Visa var första hjälpen-lådan är förvarad.

  • Kök och badrum: Bekanta dem med var mat, redskap och toalettartiklar finns.


4. Introducera barnen

Tillbringa lite tid tillsammans med ditt barn och barnvakten. Detta hjälper ditt barn att känna sig mer bekväm och ger barnvakten en chans att engagera sig med dem i din närvaro. Uppmuntra ditt barn att visa barnvakten sina favoritleksaker eller aktiviteter.


5. Etablera kommunikation

Sätt upp ett pålitligt sätt att hålla kontakten. Se till att barnvakten har ditt telefonnummer och vet att du är tillgänglig för eventuella frågor eller bekymmer. Uppmuntra barnvakten att skicka uppdateringar, särskilt om detta hjälper dig att känna dig mer bekväm.


6. Gradvis övergång

Om möjligt, gör det första barnvaktsuppdraget till en kortare träff. Denna gradvisa övergång hjälper ditt barn att vänja sig vid den nya barnvakten utan att känna sig överväldigad. Om ditt barn verkar bekvämt kan du gradvis öka varaktigheten på barnvaktspassen.


7. Lämna trygghetsföremål

Om ditt barn har en favoritfilt, leksak eller gosedjur, se till att den är tillgänglig. Dessa trygghetsföremål kan ge tröst och igenkänning, vilket hjälper ditt barn att känna sig mer säker i barnvaktens närvaro.


8. Var positiv och självsäker

Barn uppfattar ofta sina föräldrars känslor. Om du visar självförtroende och positivitet om den nya barnvakten är ditt barn mer benäget att känna samma sak. 


9. Diskutera förväntningar

Beskriv klart och tydligt eventuella förväntningar för både ditt barn och barnvakten. Detta inkluderar t.ex. skärmtidsregler och sovrutiner. Rutiner är nyckeln till att upprätthålla ordning och säkerställa att ditt barn känner sig tryggt.


10. Feedback och justeringar

Efter den första dagen, diskutera upplevelsen med både ditt barn och barnvakten. Fråga barnvakten om feedback om hur dagen gick och om det fanns några problem eller höjdpunkter. Denna öppna kommunikation gör det möjligt för justeringar och förbättringar för framtida träffar.


Att navigera den första träffen med en ny barnvakt behöver inte vara stressigt. Genom att förbereda i förväg, ge tydliga instruktioner och upprätthålla öppen kommunikation kan du skapa en positiv och bekväm upplevelse för både ditt barn och barnvakten. Med dessa tips lägger du grunden för en framgångsrik och lycklig barnvaktsrelation.


Piipll erbjuder vi alltid en kostnadsfri första träff med er barnvakt för att säkerställa en trygg och bekväm start på er relation. Vi erbjuder även en checklista som påminnelse om vad som är bra att tänka på under den första träffen med barnvakten. Boka ett kostnadsfritt testbesök.

22 views0 comments

コメント


bottom of page